Programmering

Här kommer jag att lägga upp program som "fungerar självständigt". Det innebär att man inte behöver bygga någon hårdvara, utan programmen kan kompileras och därefter köras direkt.

Ett eget operativsystem

Borde ha en länk till Mitt egna operativsystem under rubriken programmering. Det var mitt specialarbete i gymnasiet, och var skrivet helt i assembler. Det enda det gjorde var att bota upp från diskett, och starta en mycket enkel kommandotolk som också innehåller grundläggande funktioner för in/utmatning till skärm, tangentbord, och filer.

3d-applet (min Java-uppgift i Datalogi)

Applet som ritar trianglar för att härma 3d. (demosidan)

Primitivt Javascript "menysystem" som jag använde några år

Gå direkt till demosidan där alla relevanta filer kan laddas ned som zip-fil.

Script som ger bättre bild att tröskla om man tagit foto av schemor

Script för GIMP: simong_schemor.scm
Först får man beskära bilden så bara pappret syns. Scriptet gör sedan alla steg beskrivna på Fota scheman utom att tröskla bilden samt ta bort svarta fläckar.

Slumpmässig artikel från The Amateur Scientist

Skaffade CD-Skivan "The Amateur Scientist 2.0", och tyckte att det saknades ett sätt att komma till en helt slumpmässig artikel. Skapade därför två html-filer som sköter det mha JavaScript. Dom använder kakor för att hålla reda på diverse inställningar mellan varje gång man använder filerna. Oftast är browserns säkerhetsinställningar sådana att mina två filer inte kan ladda in en slumpmässig sida från CD-skivan, om inte de två filerna först har kopierats till den lokala datorn, och körs därifrån. (Observera att scripten i filerna innehåller hårdkodade filnamn, och enbart kan användas med samma version av CD-skivan som den jag har).
Ladda ner inställningssidan: sciam_setup.htm
Ladda ner slumpande sida: sciam_random.htm

Ändra ändringsdatum på filer

Källkod till javaprogram som ändrar ändringsdatum på filer:
changemodificationdate.java

Lägger klockslag för ändringsdatumet först i filnamn

Källkod till javaprogram som lägger till klockslaget för ändringsdatumet först i filnamnet:
renamechronologic.java

Mitt första .asm-program

Mitt första .asm-program (memtrass.txt). Fyller det mesta av lediga minnet med "RET"-instruktioner. Första 120 byten, och som mest 64kb på slutet skrivs inte över. Jag behövde köra programmet innan jag körde ett kommando för att få turbokortet i en 8086-dator att fungera.


Tänkte börja med en lista på rapporterade buggar

2007-01-11: Bug 395447 - gnobots2 uses 100% CPU
2007-03-03: Bugzilla Bug 230859: unhandled exception, which closes yumex